Announcement

Collapse
No announcement yet.

Set up WC3.3 and quakeadapter - maps compile - map in game has no textures!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Baker
    replied
    I don't have multiple drives to test it on, but that makes a lot of sense.

    All versions of Worldcraft including 1.6a and 3.3 use basically a batch file process to execute the compile, so this behavior isn't anything unique to use with the QuakeAdapter.

    I'm glad it works now. :d

    Leave a comment:


  • biffsnot
    replied
    Ok, moved my darkplaces directory to c:\darkspaces and changed the WC3.3 configs to reflect that and now it compiles with textures. Thank you all for your help I dont know why it would give me a prob for such a simple thing lol. Must be due to the way WC3.3 has to be hacked to work with quake well.

    Leave a comment:


  • Baker
    replied
    biffsnot, can you post the entire compile log from the "Process Window"?

    Highlight all of the text in the WC3.3 Process Window and right click and then click copy, and then do a CTRL-V in a reply box.

    ** Executing...
    ** Command: Change Directory
    ** Parameters: c:\quake


    ** Executing...
    ** Command: Copy File
    ** Parameters: "c:\program files\worldcraft\maps\test1.map" "c:\quake\id1\maps\test1.map"


    ** Executing...
    ** Command: c:\program files\worldcraft\quaketools\nomapversion.exe
    ** Parameters: "c:\quake\id1\maps\test1"


    ** Executing...
    ** Command: c:\program files\worldcraft\quaketools\txqbsp.exe
    ** Parameters: "c:\quake\id1\maps\test1"

    TxQBSP 1.12 -- Modified by Bengt Jardrup

    Inputfile: c:\quake\id1\maps\test1.map
    Outputfile: c:\quake\id1\maps\test1.bsp
    ------ LoadMapFile ------
    42 faces
    7 brushes
    2 entities
    1 miptex
    3 texinfo

    Building hulls sequentially...
    Processing hull 0...
    ------ Brush_LoadEntity ------
    ----+----+
    7 brushes read
    ------ CSGFaces ------
    ----+----+
    42 brushfaces
    30 csgfaces
    18 mergedfaces
    ------ SolidBSP ------
    62 split nodes
    19 solid leafs
    44 empty leafs
    0 water leafs
    307 leaffaces
    307 nodefaces
    ------ FillOutside ------
    38 outleafs
    ------ MergeAll ------
    12 mergefaces
    ------ SolidBSP ------
    ----+----+
    12 split nodes
    7 solid leafs
    6 empty leafs
    0 water leafs
    150 leaffaces
    110 nodefaces
    ------ Portalize ------
    6 vis leafs
    12 vis portals
    ------ Tjunc ------
    68 world edges
    304 edge points
    32 edges added by tjunctions
    0 faces added by tjunctions
    ------ MakeFaceEdges ------
    ----+----+
    ------ GrowRegions ------
    Processing hull 1...
    ----+----+
    ----+----+
    Processing hull 2...
    ----+----+
    ----+----+

    ------ FinishBSPFile ------
    WriteBSPFile: c:\quake\id1\maps\test1.bsp
    34 planes 680
    130 vertexes 1560
    12 nodes 288
    3 texinfo 120
    110 faces 2200
    48 clipnodes 384
    7 leafs 196
    150 marksurfaces 300
    472 surfedges 1888
    237 edges 948
    1 textures 21808
    lightdata 0
    visdata 0
    entdata 255

    Elapsed time : 0:03

    Peak memory used : 0.2 MB

    ** Executing...
    ** Command: c:\program files\worldcraft\quaketools\vis.exe
    ** Parameters: "c:\quake\id1\maps\test1"

    ---- Vis 2.31 ---- Modified by Bengt Jardrup

    File: c:\quake\id1\maps\test1.bsp
    6 portalleafs
    12 numportals
    State file out of date, will be overwritten
    testlevel = 4

    Base: 0.0, Elapsed: 0:00
    Base: 100.0, Elapsed: 0:00

    Full: 0.0, Elapsed: 0:00
    Full: 100.0, Elapsed: 0:00

    average leafs visible: 6
    max leafs visible: 6 near (-128 224 -256), 1/6
    c_chains: 78
    visdatasize: 6 compressed from 6

    Elapsed time : 0:00

    ** Executing...
    ** Command: c:\program files\worldcraft\quaketools\light.exe
    ** Parameters: "c:\quake\id1\maps\test1"

    ----- Light 1.43 ---- Modified by Bengt Jardrup

    File: c:\quake\id1\maps\test1.bsp
    2 entities read, 0 are lights, 110 faces, 0.0M casts

    Light: 0.0, Elapsed: 0:00
    Light: 100.0, Elapsed: 0:00

    lightdatasize: 0

    Elapsed time : 0:00

    Leave a comment:


  • Spirit
    replied
    You have to specify the wadfile(s) to use in worldspawn, eg
    "wad" "quake.wad"

    This might help you: http://www.gamers.org/dEngine/quake/QDP/qmapspec.html

    Leave a comment:


  • biffsnot
    replied
    Originally posted by Baker
    Typically, if I'm correct, it means the textures were not found by the map compiler.

    Make sure the WAD file in question existing in HLWAD format in C:\program files\Worldcraft\textures

    Was the map ...

    #1 developed from scratch using WC 3.3 or

    #2 did you pull in a map created in another editor?

    If #1 ....

    Do the textures show up while using Worldcraft 3.3?

    If #2 ....

    Make sure that there is a corresponding WAD converted to HLWAD format.

    If you need more help, keep posting and we'll get this figured out. This problem occurred for me once and it was a simple oversight I made.

    K thanks for the reply, sorry that I didnt reply sooner it was late night when I posted and I went to bed.

    It is a fresh install of WC3.3 and I right away installed the QuakeAdapter. So the Wads are HLWAD converted already, the installer took care of that I guess.

    This is a new map from scratch basically a large hollow box with a player start and a light just to test lol.

    The textures do show in WC3.3 and I have corectly applied them to the floor walls and ceiling in the room. And the settings apear to be right, the tools are all in c:\program files\worldcraft\quaketools the game is in e:\games\darkspaces\ and the maps go to e:\games\darkspaces\id1\maps\



    Any other ideas?

    oh and here is a bit of message from the compile window -

    ------ FinishBSPFile ------
    WriteBSPFile: E:\games\darkplacesengine20060725\id1\maps\test1.b sp
    34 planes 680
    130 vertexes 1560
    12 nodes 288
    3 texinfo 120
    110 faces 2200
    48 clipnodes 384
    7 leafs 196
    150 marksurfaces 300
    472 surfedges 1888
    237 edges 948
    0 textures 0
    lightdata 0
    visdata 0
    entdata 255


    KN
    Last edited by biffsnot; 08-09-2006, 03:47 PM.

    Leave a comment:


  • Spirit
    replied
    It means that you haven't specified wads to use.

    Leave a comment:


  • Baker
    replied
    Typically, if I'm correct, it means the textures were not found by the map compiler.

    Make sure the WAD file in question existing in HLWAD format in C:\program files\Worldcraft\textures

    Was the map ...

    #1 developed from scratch using WC 3.3 or

    #2 did you pull in a map created in another editor?

    If #1 ....

    Do the textures show up while using Worldcraft 3.3?

    If #2 ....

    Make sure that there is a corresponding WAD converted to HLWAD format.

    If you need more help, keep posting and we'll get this figured out. This problem occurred for me once and it was a simple oversight I made.

    Leave a comment:


  • Set up WC3.3 and quakeadapter - maps compile - map in game has no textures!

    I hope someone can help me. I installed WorldCraft 3.3 to c:\program files\worldcraft, installed the QuakeAdapter properly AND set up WC to all the dirs! It compiles fine and runs the darkspaces engine with my map NP at all! But, while compiling the only bad message is "WARNING: No valid wadfiles in worldmodel" and the map has no textures.

    As I said its all set up compiles and runs, WADs are in the wads dir, but file->run compiles and then I get no textures. My darkspaces directory is on the e: drive tho so maybe thats a prob? Please help someone lol

    KN
Working...
X